Козацькі забави 2021. Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра!

Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра!

Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, Дня створення УПА , Дня захисників України у Новояворівському ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 відбулися  «Козацькі забави -2021». Захід проводився з метою патріотичного виховання здобувачів освіти,  вивчення національної історії та культури та  вшанування мужності й героїзму захисників нашої Батьківщини.

Під звуки козацького маршу на подвір’ї біля школи вишикувалися юні козаки та козачки , учні 7-8-х класів, на урочисте відкриття, щоб довести, що вони є нащадками славного козацького роду.

На урочисте дійство завітали вихованці секції ” Бойовий гопак», які продемонстрували справжню козацьку майстерність.

Україна славиться героїчними подіями, але, на жаль, трагічна доля не оминула її.  Присутні вшанували хвилиною мовчання усіх воїнів, які загинули в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність нашої держави.. Пам’ять про наших випускників: Мисика Тараса, Сігаєва  Віктора, Пазина Тараса – бережемо у наших серцях назавжди. Також просили заступництва Пресвятої Богородиці, щоб більше жоден воїн не загинув, щоб мир прийшов на нашу рідну землю.

Упродовж «Козацьких забав» рої-класи змагались у трьох конкурсах: представлення (марширування, девіз, пісня), малюнок на патріотичну тематику та цікаві  естафети. Учасники зуміли показати вправність,творчі здібності, вміння виступати злагодженим колективом.

Дякуємо учасникам, класним керівникам, вчителям фізичного виховання та усім, хто допомагав у підготовці та проведені цього патріотичного свята.

Проведення таких заходів допомагає учням краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

 

Переглянуто 284 разів